TRE MÅNADER

Känns som jag varit här sjukt länge och ser fram emot att komma hem. Andra perioden jag stannar här kommer vara mycket längre! Kan bli sex månader! Denna perioden varar lite mindre än fyra! Sjukt! Men alltid lättare när det går mot varmare tider! Stranden och sånt! 

Hade i alla fall en till mysik kväll med Emfin! Nu är det hennes tur att vara sjuk och jag är inte helt hundra så filmkväll med filmen Prisoners, helt ok film! 

Annars har jag handlat min första julklapp idag, den blev riktigt bra tycker jag! Woho! 

Nu ska jag sova! Ha det gott! 



TVÅ NYA KÄRLEKAR

När jag började kolla på The it Crowd så blev jag kär i hans dialket, jag älskar den. Så är det bara. Ingen kan ändra på det. Han är också så charmig på något vis. Men när jag förra veckan såg Bridesmaids så dog jag lite. Han är så fin. Usch vad jag föll. Även för denna andra, kollade Thor igen och har en Emma som konstant påminner om hur snygg han är. Sjukt ändå. Han verkar också snäll, på riktigt. 
 
     
 
 
Gillar dock inte Jen, alls... typ... men var tvungen att ta en gifen eftersom att DET avsnittet är det bästa som hänt mig. Seriöst. Om ni inte kollar The IT Crowd eller har sett det så MÅSTE ni göra det. Nu. Det är så himla kul och det finns inte så mång avsnitt så man kan inte bli för fast i det. hurra! 
 
 

SVENSK AFTON MED MERA

Idag är en bra dag, en glad dag. Jan var ovanligt enkel. Han har en dålig vecka med mycket trotsigheter men idag var det är go dag. Efter jag lämnat barnen på skolan och sagt hejdå så träffade jag Jo, en härlig tjej. hon visade även mig en suuuper china store! Ska lätt dit och shoppa julklappar till barnen i familjen! Det var riktigt trevligt att snacka med henne i alla fall. Sen kom Emfin hit och vi kokade potatis och ägg, fixade i ordning sill, creme fraiche och smör till potatisen. Som pricken över i:et så vart det julmust till. Livet är gött ibland. Detta var något av det godaste på länge faktiskt (förutom tortilla de patatas som mormorn hade gjort för några dagar sen, jag dog) just för att det smakade så svenskt. Gott gott gott. Sen kollade vi The princess and the frog. Segt att den behövde ladda hela tiden bara! Till den filmen åt vi asdyra churros som var goda men chokladsåsen var äcklig. På plussidan var smörpopcornen och de karameliserade popcornen, mums. En härlig dag helt enkelt med mycket gott som för en gångs skull inte involverade pizza.
 
 
Här kommer även en bild, ser inte så smickrane ut men oj vad gott det var och senapssill är nog det bästa jag vet! MUMS! Sen att familjen inte har några underlägg är ju en intressant sak, men en brödkorg är väl lika bra!
 
 

SLÅ NER

 

POOLPOJKEN

Här får du läsa om
min första romans som kom
bland barcelonas höga hus
och vid en pool där det inte händer allt för mycket bus

Åh, du är så fin att titta på
även om du tar på din tå
Så jag började att stalka dig
för att se om du var den rätta för mig
långt om länge hittade jag en bra källa
din facebookprofil som fick det att smälla
om du var singel eller ej
om någon vet så säg
min förväntan steg
men skulle jag vara för feg
jag tog mod till mig
och påbörjade min granskning av dig
det dök upp parbilder och fina ord
jag förstod att du inte längre låg serverad på mitt bord
dagen efter var sig inte lik
jag visste att du aldrig skulle ta mig till något fik
så nu är det över
du blev aldrig min löver


Hahahaha, jag älskar att skriva dikt
denna blev ju nästan som någon slags bikt
jag vet att de inte behöver rimma
men jag kan på rimmen behöva trimma
så det var givet
för detta är livet
håll käften malin 
detta är värre än stalin
gå och lägg dig
NU

FÖRSÖKER LÄRA MIG ATT BLINKA SNYGGT

 
Det går inte sådär super som ni kanske kan se, men en dag.... EN DAG..... EN DAG ... ska jag kunna blinka fint. Vänta ni bara! Och ja vad kul Malin med en bild som man ser vem det är på! Kan ju vara kul men någon bra bild sådär ibland. Isac var ju ändå snäll nog att skicka med mig kameran hit så jag borde ju använda den. Kör på Malin, hurra! 

EN RIKTIG BERGOCHDALBANA

"Berochdalbana" var ordet för idag. Ena sekunden är de söta sen blir de monster. Lillkillen hade mest skiftningar idag och det var mer av de monstriga idag, dock var tjejen så gullig så det vägde upp. 
 
(Ungefär här kan ni sluta läsa, random som jag måste få ur mig om en mas o menos dag så att säga, inget intressant inehåll för er, men jag måste få ur mig oh veta till en annan gång. Guld för mina ögon.)
 
Dagen började med ett läkarbesök eftersom att Leni var så orolig över mina hostningar. Mormorn följde med mig dit och var ullig, vi pratade en massa, eller ja lite... för jag är inte så bra på spanska än men vi tg oss fram mellan de olika områdena ppå spengelska. Roligt! Hon är så snäll och go, påminner mycket om sin dotter och jag tycker om henne en massa. Jag är SÅ lyckligt lottad över att ha hamnat i denna familjen. Just det kände jag hela morgonen och när jag hämtade minstingen, När vi kom hem var det till att inte lyda Malin som gällde och att försöka bryta alla regler om finns, eller iaf tänja. Orkar inte sånt, men det kommer vara glömt imorgon antar jag. Men sen passade jag även barnen nu på kvällen, gick hur bra som helst tills dess att lillkillen inte ville tvätta händerna efter han gått på toa. Krig. Aja, man kan ju fightas över de små sakerna för det gör livet roligare, eller hur? Men medan han var jobbig så var tjejen gullig och hjälpte mig med spanska ord samt ritade fina saker till mig och spelade på sin flöjt. Så upp och ner, ner och upp. Jaaa ni! Snackade med mamma om allt detta nu, så skönt det är att ha en mamma som man kan prata med allt om, uppskatta era mammor för tänkt vad de har fått stå ut med. Hon sa iaf några väl valda ord. VAR KONSEKVENT (kom ihåg detta Malin till dina egna barn) det är det bästa du kan göra för både barnet och dig själv. Om barnen kan slingra sig runt vissa regler så kommer de snart komma runt ännu fler, så stå fast. Jag ser en bra poäng i detta. Så ja, även om någon skiker "YOU NO LISTEN" när du sitter och verkligen försöker förstå allt vad någon säger på spengelska så är det kanske värt att fortsätta vara hård istället för att bara leka bort det. 
 
 
 
 

MIDNATTSBEKÄNNELSER

Nu låter det som att jag kommer bekänna något hemskt men så är inte fallet. Det är bara lite hemskt och lite pinsamt! 

Jag har börjar följa Paradise Hotel. Varför? Jag har inget bättre för mig och det är rätt intressant, hemskt och underhållande. Sitter och håller för ögonen ibland när Robban är pinsam men nu tycker jag att han är snäll. Alltså vissa människor är verkligen snälla. (Kommer säkert få ta tillbaka det senare).

Har sett klart hela Ensam mamma söker och är både hela och delad över hur det slutade. Det bästa med den serien var att jag och Emfin följde den passionerat och kunde diskutera oss fram genom den. Roligt! 


Pratade med min älskade bror igår och han klickade mig direkt när jag berättade detta för honom! Gullig han är! Min älskade bror är Isac, bryr mig inte om Theo! Hahahahah skoja! Men menade faktiskt Isac här! Han som är så fånig och klickar mig!


Pusshej



NU SNACKAR VI

Nu är det baaaaara 5 grader här och ni tror inte mig när jag säger att det känns kallt. Det är kallt. Jag börjar tvivla starkt på att det inte blir minusgrader på vintern. HAH! Dock är vi mitt i natten nu och det är ok på dagen... Men i alla fall! 




SÅHÄR VAR MIN BLOGG INNAN

Sitter bara och tänker på hur mycket detta året förändrar alla. Folk får uppleva så mycket, det är nya människor, nya prövningar, nya värderingar. Det är så intressant, skrämmande och roligt att se hur folk i min närhet förändras.
Året efter gymnasiet bjuder ofta på något helt nytt för de flesta. Jag själv har börjat ifrågasätta en hel del saker med mig själv vilket är både intressant men också jobbigt ibland. När man ifrågasätter för mycket samtidigt blir det gärna en liten röra.
Men året (eller ja... livet) är väl till för att växa, förlora sig själv i en hel röra men sen sätta bitarna på plats igen. Och det är väl då man finner sig själv. Dock sker allt hela tiden, mer eller mindre. Finns det ett slut? När man har exakt koll på "detta är jag!". jag har aldrig kännt att jag har haft en såda tidpunkt i mitt liv i alla fall.

HEJ PÅ ER

Hejsan på er! Idag är det söndag och jag har hamnat på min säng med datorn och kände för att skriva ett par rader.
1. Jag är sjuk, igen... eller fortfarane. Var riktigt dålig förra helgen, sen blev det bättre under veckan men på torsdagskvällen efter filmen så fick jag feber igen. Nu har rethostan kommit. Så det är till att vakna upp på natten lite nu och då, vilket jag inte gillar. Det känns segt faktiskt, riktigt segt.
2. Det roliga händer på helgerna, denna helgen har Daniel varit här, men jag har inte kunnat träffa honom pga punkt ett. Har börjat gilla vardagarna mer dock, vet inte riktigt varför, ka bero lite på ögongodiset vid poolen eller att man inte känner sig tvingad att gå ut och ta tag i sitt iv på samma sätt som på helgerna, hehe. Så jag vet nog visst varför.
3. Jag skriver så dåligt här, egentligen vill jag nog ha mer text för jag villkomma ihåg de roliga sakerna jag gjort här, så som att vara sjuk och sånt. Nej men... jag vill ha mer text. Så de så! Wie!
4. Jag saknar värmen, det är kallt här! "klaga inte Malin det är kallare i Sverige" men det känns faktiskt minst lika kallt här. Och jag har inte lika mycket vinter-grejer här för detta är ju sommarparadiset!
5.Jag längtar efter att bli frisk så att jag kan ta promenader och chilla rundor igen. Hurra.
6. Emfin tipsade om Awkward och nu har jag snart sett klart alla säsongerna. Så går det!
7. Saknar lite kompisar hemifrån, sånt är det. Och typ Isac idag.

Massa kramar på er!

CUMPLEAÑOS FELIZ

Grattis till Laia som fuller nio idag. Stor flicka! Var ingest direkt firande för de skulle dem ha på söndag, annorlunda här i Spanien. Hon fick inte presenter av föräldrarna på dagen, utan hon ska få dem på söndag! :) konstigt! :) aja, hon är iaf fin och snäll mot mig! Wiee! 




HUNGER GAMES

Såg den filen igår, den var bra. Fick under hela tiden försöka andas lågt för jag var helt torr i halsen och hade bara lite vatten som inte ens hjälpte så bra! Filmen var dock mycket bra, sjukt mycket bättre än första! Jag gillar den! :) Sen skulle jag ta mig hem, det gick tåg halvvägs sen slutade dem gå och jag gick i 40 min, med feber och en torr hals. Vaknade två gånger denna natten också! Aj aj! Jag är så rädd när jag är sjuk! Så himla rädd. För nu är det i halsen och det är tyngre att andas och det är det läskigaste som finns. Får Skypea med mamma och pappa som får lugna mig eftersom jag är i bcn själv i helgen! Kan dö hur många gånger som helst då! ;) 


Y ahora hace muuuuucho frío aquí. Llevo mi chaqueta de Navidad (jan dice que es Navidad u no invierno pero yo no se) okej... Det är kallt, man fryser. Jag är varm i denna jackan när det är -5 hemma men här går det inte ens i 12 grader! Haha! På grund av fuktigheten antagligen.

Förresten, igår var Leni så gullig mot mig och köpte hem saker från IKEA! Aw! Typ gifflar och julmust ... Mums! 



11 VECKOR OCH 3 DAGAR

Igår lämnade jag inte lägenheten en enda gång. Jag gick upp ur sängen fyra gånger, varav en gång jag bara reste mig och la mig igen. Sov nästan inget natten från lördagen till söndagen på grund av en brinnande hals, fy sjutton, och illamående. Mådde bättre på söndagen men vilade mig igenom det. Idag är det också hyfsat bra men förkylningen har slagit på igen. Wiee!! Aja! Jan är snäll idag, eller försöker iaf!! :)

Söt med ank-paraplyet i alla fall! Och regnet öser ner, hurra! Det är bäst!!

GRATTIS ISAC

Isac blev arton idag! Det var ju det sjukaste! Ännu sjukare att hela släkten och Johanna är samlade när ite jag får vara med. Haha! Aja, verkade mysigt iaf, de åt tapas! Roligt ju! Sen kommer Isac få körkort före mig! Vilket jag trodde jag skulle dö över men nu är jag bara allmänt glad över det hela! Fy vad kul för honom och mig som kommer tigga skjuts hela tiden! Mahaha! Aja, kul att ha känt den snubben i 18 år nu iaf! Fy vad vi är gamla egentligen! Får snart ångest, på riktigt! Aja!! Kul för Isac!! Graaaattiiiiiisssss!! :D 



IKEA

Idag åkte jag, Satu och Emfin till IKEA. Taggade upp över öronen var vi när vi förväntansfullt gick fram till restaurangen. Först ser vi priset, dyrare än i Sverige, 6 e. Aja, det är väl inte allt i världen.... Vi går fram och de lägger upp köttbullarna, sen har de bara pommes... Så det blev köttbullar, pommes, vattnig sås och goda lingon. Sämst! Fick iaf med oss lite annat nice men maten vart inte så bäst som vi hoppats på! 





+ lussebullar och mögelost (varför där? Jag vet inte....) 

Jag var så himla glad idag för det regnar, mycket. Så härligt! Jag älskar det här! :') 


Man blir paff när man kommer till sådanahär ställen för man ser helt plötsligt himlen. Det är inte så att man saknar den i stan men när man helt plötsligt ser så mycket och får så mycket ljus! Det är härligt! :) 


SVERIGE-PORTUGAL

Emma-Josefine visste en bar där man kunde se denna matchen igår. Vi var där i tid men det var nästan redan fullt av en massa svenskar. Ni ska bara veta hur härligt det är, vara omringad av svenska röster, dock mycket stockholmare vilket är ett litet minus. Matchen var ju spännande, jag var asnervös och Emfin också! Satt och mådde sjukt illa igen, tror det kommit tillbaka lite! Det fick set ju inte göra!! Usch och fy!! Aja, det var gött iaf!

 
Så himla go stämning! Bara svenskar förutom fyra som hejade på Portugal. Aja, synd att de behövde göra mål där i slutet! Det var ju tradigt, men någon måste väl göra det! Hoppas det går bättre för Sverige på tisdag istället! 

ALLTSÅ

Idag mannen, massa saker som har den hänt. Först och främst, jag färgade ögonbrynen... Haha!!! Nej, det blev faktiskt bättre än förra gången då jag hade färg kvar i huden i flera dagar efter och såg ut som ett miffo. En dag efter den färgningen så åkte jag hit. Förvånar mig fortfarande... Fula ögonbryn, inget smink, nytvättat hår (direkt uppsatt, fortfarande blött när jag kom fram) och halvslafsiga kläder. Galet. Sminkar nästan aldrig mig här faktiskt, så himla skönt. Här är man fin för den man är!! :') .... Blond! 
Shit vad jag flyger iväg. Var iaf på Aweken idag, det var en massa lovsång, så härligt. Bland annat oceans var med, denna låten har jag velat höra på Hillsong rätt länge men den har aldrig kommit. Så kom den idag! Hej, hå, hurra! Annars var där hemskt mycket trevligt folk också, fick sällskap av en kille en bit på vägen. Aj aj aj säger jag! Min spanska suger och hans engelska sög, så det samtalet var... Intressant! Vi försökte iaf och det är ju kul. Bra att lära känna sådana människor så att man tvingas lära sig Spanska.
Sen var jag nästan på väg ut ikväll bara för att Bruno Mars ska till Sutton efter sin konsert i Badalona. Coolt. Badalona... Så dålig fantasi de har där i trakterna. Ändrar bara om bokstäverna lite, sätter till eller tar bort något. Tjo heej!



Glömde säga att jag hade en cool fläta som jag sen fick coola lockar av, allt för mig... Hej! 


HOLA AMIGOS

Tjenare gänget! Uppdatering om mitt liv... jag är förkyld, min näsa kan inte sluta rinna. Inte SÅ kul direkt! Skulle sett bio igår med Emfin och Snaedlis men kom hem senare eftersom att barnen var rätt långsama så försökte men insåg att jag inte skulle hinna. Ingen Thor för mig alltså. Men annars är livet fint, planerat in ett besök på IKEA i slutet av veckan vilket käns toppen. Vi ska äta där och sen ska jag nog ta hem lite sill, pepparkakor kanske och lite glögg. Hurra! Eller så ska man inte göra det så att man uppskattar det mer i Sverige! Nej... det kommer ske.

HELG TIO

 Var i Canovés denna helgen. Mysigt. Det var dock så himla skönt att komma tillbaka till Barcelona! Jag sover bättre här vilket är så gött!! Innan kändes Canovés mer hemma eftersom det vardit jag kom först, men nu är det tvärt om! 

Det var iaf många brasor, kastanjer och en grillfest! 

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA PAPPA

På fars dag! Woho! Massa kramar på dig pappa!!! 


FÄRRE ÄN 50

49 dagar kvar till julafton idag, vilket innebär 45 dagar till jag nuddar Danmarks marks, korsar öresund och sover i min säng. Är lite taggad på att komma hem nu, fast sen kollade jag också ikeas hemsida och de verkar ha mkt god svensk mat så jag kan nog lugna mig ett tag till!

HELDAG MED BARNEN

10 timmar med barnen igår, inte Quim men de resterande. Riktigt trevligt var det faktiskt! :) vi köpte nya batterier till Jans radiostyrda bil, lockade laias hår och lekte i Tamarita med Satu och hennes barn! Så det var lyckat! Var dock så sjukt trött sen så somnade gott! 






KÄNNS BÄTTRE OCH HILLSONG VAR BRA

Imorgon väntar en heldag med barnen, eller i alla fall Quim och Laia! Roligt ska det bli alltså! Idag var jag på Hillsong och det var bra! Mycket mer socialt idag än annars så det är jag glad över! 

Förövrigt förstod jag inte vad det var för stora gula ljus på himlen idag, trodde det var Harry och Ron i en flygande bil, men det visade sig vara en asstor uggla, som blinkar ibland. Coolt. Eller knäppt. 



15 ÅR! 🎈







Bilder från Theos 14-års dag till det att jag åkte hemifrån! Hehe! Kul tycker jag! Grattis till dig, min fina lillebror!! Aj miss u! 

OJ VAD TIDEN GÅR

Denna helgen har jag varit lite krasslig, börjar bli ännu värre. Usch! Annars har det varit riktigt bra! Städning, filmkväll med Satu, möte med 30 au pairer i en fin park, lite barer och trevligt sällskap! Hoppas att helgen avslutas med en bra kväll på Hillsong. Vi får ser hur jag når helt enkelt! Woho! Annars mår jag bra! 



RSS 2.0